Kjøkken
Kjøkkenet er blitt et samlingssted for familie og venner, og har i mange tilfeller erstattet spisestuen. Her lages og oppbevares mat, spises og gjøres lekser. Krav til innredning av kjøkkenet er avhengig av familiesituasjon. Velg innredningstil og mobul-løsninger som passer ditt behov. Opp-pussing av kjøkkenet trenger ikke lenger være en dyr investering. Det finnes mange aktører på markedet som tilbyr forskjellige løsninger tilpasset ditt behov. Valg av innredning av kjøkkenet er avhengig av romstørrelsen. Planlegg en god arbeidstrekant, der det er kort vei mellom kokeplass, vaskeplass og kjøleskap samt plass til arbeidsbenk mellom disse. La kjøkkenet bli et møtested for en hyggelig prat og et godt måltid.

Hvit kjøkkenøy
Er du på jakt etter en hvit kjøkkenøy, da er kanskje denne perfekt for deg? Denne konsollen finnes hos Impressionen. Den har målene 145x89x45 cm og prisen er Euro 399,-. Eller ta deg en tur på nettet ogkanskje du er heldig å finner et gamelt bord du kan fixe på finn.no som med små endringer kan bli flotte nye bord eller din lokale bruktbutikk.
Nostalgisk vekt
Gamle kjøkkenredskaper og denne nostalgiske kjøkkenvekten er vakkert blikkfang på kjøkkenet! Supersunne pærer pynter opp og gir inspirasjon til å spise mer frukt:-) Trenger du inspirasjon til lekre oppskrifter av frukt og bær, ta en titt inn tilwww.frukt.no! Gamle og nostalgiske kjøkkenredskaper er morsomme blikkfang og detaljer på kjøkkenet. Mer inspirasjon til gjenbruk finner du her.
Kjøkkeninspirasjon
Kjøkken med åpne hyllenr passer den landlige stilen. Disse hyllene er fylt opp med søte skåler, kokebøker, blomster og lykter. Den hvite taklampa passer godt til de lyse fargene i rommet! . Åpne hyller lager spennende blikkfang. En stor glassbolle er fylt opp med en stor kvist rosa Hortensia og skaper en romantisk stemning på bordet:-) En søt glassmugge og en flaske god hvitvin ser jo fristende ut nå i varmen! Det vakre bildet kommer fra vårkatalogen til LeneBjerre. Der finner du mange herlige bilder til inspirasjon rom for rom.
Landlig stil
Drømmer du om et stort kjøkken er kanskje dette kjøkkenet noe for deg?  Dette bildet kommer fra den svenske kjøkkenprodusenten Kvänum. Denne modellen heter Dalby dimgrå. Et nydelig klassisk kjøkken som passer alle som er svak for den landlige stilen. Smart del av innredningen er at overskapene går helt opp. Med innebygde hvitevarer blir rommet rent og rolig. Gulv i sort og hvitt understreker den rene stilen. Les mer her.

Inspirasjon til fornyelse av kjøkken
Planlegger du å pusse opp kjøkkenet ditt, kanskje disse bildene gir deg inspirasjon. Eieren har nylig blitt eiere av et stort hus fra 80-tallet, der blant annet kjøkkenet i eik med profiler var av eldre årgang. De ønsket et kjøkken uten profiler i moderne og lys stil som passer en aktiv familie på 4. Det eldre kjøkkenet ble lagt ut for salg på www.finn.no og ble solgt på 1-2-3. Eierne valgte et kjøkken i hvitt uten profiler i høyglans med stålhåndtak fra kjøkkenprodusenten Kvik samt stål dobbelt kjøleskap, stål oppvaskmaskin og avtrekksvifte i stål. Med en arbeidsplate i sort granitt, fikk de et moderne og elegant kjøkken. De store vinduene slipper inn morgensol og gir en god start på dagen. 

Med persienner på begge vinduene kan man regulere hvor mye sol man vil ha inn når man lager mat. De smarte barkrakkene i stål med sort sete passer inn på kjøkkenet og tar igjen det sorte i granittbenkeplaten i gråsort. Overskap med frostede glass gir en lett og lys stil i den åpne kjøkkenløsningen. Eierne er fornøyd med sitt nye kjøkken som er blitt et praktisk og funksjonelt samt tidløst kjøkken.

Her er oversikt over de forskjellige produsenter:
Kjøkken: Kvik, modell Bianco, www.kvik.no 
Oppvaskmaskin: Asko med 3 hyller og stillegående
Avtrekksvifte: Upo Hood
Oppvaskkum: Eico
Blandebatteri: Damixa
Benkeplate: Granitt, gråsort, fra Asker
Stekeovn: Siemens HB 2005 12S og keramisk topp
Kjøleskap: dobbelt kjøleskap i stål, Daewoo

Nytt servise?
Drømmer du om nytt servise, enten hjemme eller på hytta, da er kanskje det tidløse serviset Casual Collection designet av Jasper Conran hos Wedgwood noe for deg? Serien finnes i duse pastelltoner, i blant annet lyseblått og naturhvitt. Serviset kjennetegnes med striper på både kopp og tallerken samt boller. Serviset passer like godt til frokost som middag for deg som liker en uformell og tidløs stil. Les mer her.
Smart el-uttak til kjøkkenet
Savner du mer el-uttak til kjøkkenet og kanskje spesielt for deg som har kjøkkenøy? Bildet til høyre viser en smart og nedfellbar el-uttak for kjøkken. Det svenske firmaet Götessons er forhandler. Produktet heter Powerport og finnes i aluminium med lysdioder og er også smart på arbeidsrommet som deles av flere. Powerport finnes også for baderom. Les mer her.
Trendy tevarmer fra Kate Samphier
Er du glad i te, er denne kule og trendy tevarmereren fra designer Kate Samphier midt i blinken. Eller kanskje du kan lage din egen? Bruk oppskriften til en lue og strikk frem og tilbake og sett av en åpning på hver side. Morsomt blikkfang på bordet! Les mer her.
Fornyelse ved kjøkkenbenken
Er du glad i å lage mat, er det smart å bruke forkle for å beskytte klærne mot fett og flekker. Bildet til høyre viser kult forkle i sort og hvitt fra designserien "Småfåglarna" fra designeren Gudrun Sjødin. I samme serie finner du alt fra brikker, duk, kjøkkenhåndklær, gardiner, gulvtepper til dørmatte. Serien finnes i blått, sort og lindegrønn. Les mer her.
Kjøkkenfornyelse på 1-2-3
Med smarte løsninger har eierne fornyet sitt kjøkken med bruk av fototapet og baderomstapet samt gulvbelegg. Stilen er holdt i sort, hvitt og stål med lekent innslag av et spennende gulvbelegg med blomstermotiv som blikkfang på kjøkkenet. Bruk av fototapet med eget motiv over kjøkkenbenken gir mulighet for variasjon og personlighet på kjøkkenet. Eierne har valgt motiv fra Brooklyn Bridge, New York i sort og hvitt som gir et urbant uttrykk i kombinasjon med sort ovn og sort benkeplate og kjøkkenvifte i stål og håndtak i stål. Kjøkkeninnredning med høyglansede dører fra Ikea passer inn i sammen med hvitevarer i sort og stål.
Med glassplate foran fototapeten over kjøkkenbenken er det enkelt og lett å holde det rent. 

Baderomstapet er smart på kjøkken
Den andre siden på kjøkkenet har en våtromstapet i mosaikk i sort, grått og hvitt. Den er rimelig og kan raskt fornyes hvis man har lyst på en forandring. Gulvbelegget er lagt løst og kan fjernes og byttes ut med nytt belegg hvis man vil ha ny stil på kjøkkenet. De kreative eierne har ved valg av smarte løsninger fått et personlig og trendy kjøkken på en rask og rimelig måte.

Følgende er gjort:
- alle veggflater er godt rengjorte
- etter riving av gammelt kjøkken trengtes det en del sparkel og reparasjonssparkel for å tette store hull og jevne ut veggen
- veggene slipes og grunnes
- malt 2 strøk med Lady Easy Celan (extremt vaskbar) i farge Hvit Pepper
- fototapet lages i fiberkvalitet og limet rulles rett på veggen før tapeten henges opp høyde for høyde  

Forhandlere:
Fototapet, Mister Pers Wall, forhandles av Storeys, www.storeys.no  
Gulvbelegg, Cool & Colour fra Tarkett, www.tarkett.no 
Våtromstapet, Riviera fra John O. Borge, www.borge.no
Kjøkken,  høyglanset hvit, www.ikea.no 
Stålhåndtak, Vakre Hjem, www.vakrehjem.no/skedsmo 

 

Italiensk kjøkkendesign i Norge
Drømmer du om Italiensk kjøkkendesign, da kan du endelig få det kjente designmerket Schiffini i Oslo. Designer Lars Ernst Hole i Hole Design er første forhandler i Norden. Lars Hole lager møbler på bestilling. Bildet til høyre viser kjøkkenserien Spesi fra Schiffini designet av L+ R Palomba. Mer info om spennende utvalg av norske og utenlandske designprodukter finner du på hans nettside www.holedesign.com 

Nytt gulv på 1-2-3
Planlegger du å legge nytt gulv på kjøkkenet, kanskje et trendy venylgulv fra Cool & Colours kolleksjonen til Tarkett er noe for deg? Kolleksjonen kan friste med blant annet striper, ruter, bobler, blomster og grafiske mønster.. Finnes i 4 meters bredde og kan legges løst i de fleste rom.  Forsterket med Toptec Surface.  10 års slitasjegaranti i hjemmemiljø. Mer info finner du her.
Skreddersydd kjøkken
Har du et gammelt kjøkken du vil bytte ut, kan en skreddersydd kjøkkenløsning være en investering verdt å tenke på. Eierne av dette kjøkken har med god hjelp av kjøkkenprodusenten Invita fått skreddersydd et kjøkken. De har tatt hensyn til gamle vinduer og fått laget spesialtilpassede benkeskap som passer inn samt overskap som går helt opp i taket. Kjøkkenet er laget som et kjøkken med over- og underskap i en U-form. Resultat ble et tidløst, funksjonelt og praktisk kjøkken i kirsebær med stålhåndtak.
Smarte løsninger
Av smarte løsninger finner du et eget lite rom ved den lille barløsningen med plass til kaffemaskin som lett kan skjules. Barstolene er fra Ikea.  Med godt arbeidslys fra to vinduer gir et lyst og vennlig rom. Gode arbeidsbenker gjør det morsomt å lage mat, enten alene eller hele familien samlet rundt et hyggelig måltid. Et klassisk og tidløst kjøkken som hele familien er meget godt fornøyd med. For mer info om smarte kjøkkenløsninger besøk Invita på www.invita.no
Fornyelse av kjøkken
Planlegger du fornyelse av ditt kjøkken, kanskje denne fornyelsen gir deg inspirasjon til å komme igang. Fra å være et eldre kjøkken i hvitt og furu til et trendy kjøkken i eik og stål. 
Her har eier gjort grunnarbeidet og malt, samt hatt elektriker, rørlegger og snekker. Nytt kjøkken har gitt ny funksjonalitet og blitt et brukervennlig kjøkken samt samlingssted for hele familien.
Følgende er gjort;
- Nytt kjøkken: Sigdal
Modell - Amfi
Hvitbeiset Eik
- Ny benkeplate - Spekva - Eik
- Nye hvitevarer: Sidebyside kjøleskap, microbølgeovn, stekeovn med induksjonsplate og oppvaskmaskin - Siemens, Elkjøp
- Ny vifte: Thermex, Crystalia - Line modell Zirkon
- Ny armatur: Hafa
- Nye gardiner: Liftgardin - Marie France House , Strømmen Storsenter
- Barstoler i sort skinn som er regulerbare, Bohus
- Ny belysning - downlights
- Ny farge på veggene:Caffe latte, Jotun/Butinox
Nye og smarte løsninger
Kroken som tidligere bestod av kjøkken og matskap, er byttet ut med et lavt skap med plass til kaffemaskin. Kjøleskapet er flyttet til motsatt vegg og fornyet med et sidebyside kjøleskap med dispenser. Noe som gitt familien et større forbruk av vann.  Tørrvarer har fått ny plass i den nye smarte kjøkkenøyen. Kjøkkenøyen er fastmontert og plassert midt i rommet med plass til barstoler til høyre og effektiv arbeidstrekant til venstre. Glass overskap gir mer luft i rommet og gjør det oversiktlig samt å raskt finne det man trenger. Armatur fra det kjente designmerket Hafa med en myk form blir som et smykke ved oppvaskkummen. De oljete eikebenkeplatene myker opp den ellers rene og stramme stilen. Kjøkkenet er blitt både funksjonelt og praktisk.
Kjøkkenøy 
Trenden på kjøkkenet er at kjøkkenbord blir erstattet med funksjonell kjøkkenøy. Det gir ekstra oppbevaringsplass. Med smarte skuffeløsninger, er det lett å oppbevare. Rommet virker større med de rene linjene og valg av farger og detaljer. Kjøkkenøyen har også innfelt en rad med stikk-kontakter. Den skjules lett ved at den er nedsenkbar. 
Nye blikkfang 
Detaljer er viktig i et rom og gir rommet helhet. Her gir flotte liftgardiner i lys lin med sorte oliven et tøft uttrykk. De sorte barstolene samt den mørke induksjonstoppen blir en rød tråd i rommet. Bildene på veggene rammer inn rommet og gir det et spennende blikkfang.
Kjøkkeninspirasjon 
Kjøkken er husets hjerte og sentrum for små og store matopplevelser. Her får du inspirasjon til kjøkken i et rekkehus som er pusset opp og blitt et spennende rom med flere soner for funksjonelle og praktiske løsninger. Kjøkkenet er et kombinert kjøkken og spisestue. En mobil kjøkkenøy på hjul fungerer som ekstra arbeidsbenk og avlastningsbord ved selskap.
Praktiske løsninger ved kjøkkenvasken
Oppvaskmaskin og vaskekum er plassert mellom to høyskap og gir kjøkkenet et ryddig inntrykk. Over vaskekummen er de samme flotte blå 10x10 flisene fra Fired Earth som er over ovnen. Over flisene er det praktiske løsninger for bakeredskap samt egen hylle for kjøkkenmaskin og bakevekt. En god spot gir godt arbeidslys. Innebygget oppvaskmaskin gir et rent og harmonisk inntrykk når alle overflater er like. Kjøkkeninnredning er valgt Edel Björk fra IKEA. Hyller og kroker kommer også fra IKEA. www.ikea.no 

Funksjonell arbeidsbenk 
Kjøkkenet er laget med vekt på smarte og funksjonelle arbeidsløsninger. Ved siden av ovnen er en stor arbeidsbenk. Over arbeidsbenken er hyller for oppbevaring av sukker, mel etc.  En flott ovn fra VERA Kjøkken, modell Fratellionotri med en sort kjøkkenhette fra IKEA modell Whirlpool gir et kjøkkenet en gjennomført smakfull design. Til høyre for arbeidsbenken er et kombinert kjøleskap med kjølerom. En smart løsning for en aktiv familie og med hjørneløsning tar den liten plass i rommet. Kombinasjon av sort ovn, kraftige blå fliser, gulv av sibirsk lerk og lyst kjøkken i bjørk og stål gir rommet et lyst, moderne og trendy inntrykk. 
Spisesplass for 12
Ved å bygge ut kjøkkenet er det blitt ekstra god plass på kjøkkenet til å lage et kombinert kjøkken med spisestue. Et gammelt langbord har fått følge av nye moderne spisestuestoler i grått som matcher teppet på gulvet og den sorte ovnen. Gulvteppe og stolene kommer fra Slettvold Møbler ( www.slettvold.no) Ekstra stoltrekk gjør at man med enkle grep kan forandre stemningen i rommet. Stoltrekk i kremhvitt er flott til en sommerfest og røde stoltrekk gir den rette julestemningen, grønt til påske etc. Ved å flytte litt på den mobile kjøkkenøya er det lett å få plass til 12 gjester til bords. Kjøkkenet er designet av eieren i samarbeid med tømrermester Espen Kronberg hos www.naturbygg.no

Planlegger du nytt kjøleskap?
Har du planer om å investere i nytt kjøleskap, ja da er valget og prisklassene store. Enten du vil ha med eller uten isbitermaskin og TV montert på døren! Bildet til venstre viser Siemens  KG 39MT90 Kombiskap med LCD-TV. Kjøleskap er blitt et viktig møbel på kjøkkenet. Utvalget er stort og mange invester i kjøleskap med stålfront, isbitermaskin og de som vil ha det helt siste velger også med TV. Prisen sier sitt, har du kr 30.000,- er kjøleskapet ditt. Men med mindre budsjett kan du gjøre mye ut av gamle kjøleskap som du spraylakkerer og får i den fargen du vil. Et morsomt blikkfang på kjøkkenet til en snill pris. Mer om kjøleskap finner du her: www.elkjop.no og www.siemens-hvitevarer.com
Planlegger du ny komfyr?
Har du planer om å investere i en ny komfyr, ja da er valget stort. Enten du vil ha gass, gass og strøm eller kanskje komfyr med induksjon er noe for deg? Vil du investere i fremtiden vil mange velge en komfyr med induksjonstopp. En trygg, barnevennlig og vedlikeholdsvennlig komfyr. Varmen skjer kun i kokekaret og med en effekt på opptil 3300 W går dette kjappere enn gass. Les mer om dette på nettsiden til Bosch. Klikk deg inn til oversikt over komfyrer hos Elkjop og testing av komfyrer finner du hos Forbrukerrapporten.


www.bosch-hvitevarer.com

Feng Shui tips - kjøkken i venstre del av hjemmet
Kjøkken er et viktig rom i en bolig. Riktig tilberedning av maten er viktig. Derfor er plassering av kjøkkenet viktig. I følge Feng Shui bør kjøkkenet ligge på venstre side av hjemmet. Beste plassering er øst og sydøst for sentrum i hjemmet ditt. Komfyren bør plasseres slik at det er en seksjon mellom komfyr, kjøleskap og vaskemaskin for å unngå kollisjon mellom elementene vann og ild. Unngå å plassere komfyren i kjøkkenets nordvestre hjørne, det vil ødelegge familiens hell. 
Unngå speil på kjøkkenet som kan bringe ulykke i hjemmet. Kjøkkenet må ha minst 1 vindu slik at god energi kan rense rommet. Kjøkkenet bør være lyst, rent og tørt. Fruktskåler som står fremme, gir sunn strøm av chi. Hold orden i kjøleskap, skuffer, skap og benkeplater. Luft hver dag for å fjerne matlukt. Rens kjøkkenvifte jevnlig slik at rommet alltid har ren luft. Kilder: Feng Shui i praksis, Simon Brown og 168 veier til suksess av Lillian Too.
Kjøkken i funkishus
Er du på jakt etter nytt kjøkken i minimalistisk stil, kanskje dette kjøkkenet i bildet til høyre er noe for deg? Bildet viser kjøkkeninnredning i eik med glassknotter, hvitevarer i stål og benkeplater i sort granitt gir en spennende kjøkkenløsning. Kjøkkenet er fornyet av Zett interiørløsninger som blant annet har belysning som sitt spesialområde.
Tips en venn om denne siden:
Til e-postadresse:

Din e-post adresse: Gulv
Valg av gulvmateriale er avhengig av hvilken stil du ønsker og ikke minst økonomi. Det finnes et stort utvalg av aktuelle gulvmaterialer som egner seg i et kjøkken. Velg et materiale utfra familiesituasjonen. Parkett er lettstelt, tidløst og behagelig å gå på. Tregulv, laminat, kork og linoleum er gode alternativer og rimeligere enn parkett. Et gulv skal være pent å se på, godt å gå på, tåle fuktighet, været luktfri og isolere mot lyd.
Vegg
Veggene i et kjøkken er en viktig del av rommet ved siden av gulvet. Veggene gir rommet det uttrykk som du ønsker. Velg materiale på veggen som er i stil med resten av hjemmet, enten du velger tapet, panel eller en kombinasjon. Trepanel er litt dyrere enn tapet, men gir deg flere bruksmuligheter. Malt trepanel er lett å vedlikeholde og lett å forandre. Det er lett å henge opp bilder og gir rommet en lun atmosfære.
Innredning
Innredning av kjøkken er avhengig av familiesituasjonen. Har du barn, bør møblene være barnevennlige. Se etter solide møbler med runde hjørner/kanter for å hindre ulykker hjemme. Monter barnesikring på alle skap, skuffer og stikkontakter. Det sparer deg for mye stress og opprydding samt ulykker. Sjekk at alle planter ikke er giftige! For alle andre som ikke har barn, står man friere til å velge møbler og velge innredningsløsninger. Kjøkkenet blir benyttet til flere gjøremål og innredning bør tilpasses deretter. Velg fleksible løsninger som gjør at du kan endre litt på innredningen etter en stund. God belysning er viktig får god trivsel samt eget leselys der du skal lese/gjøre lekser/jobbe. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på.  Innred kjøkkenet i den stil som passer deg og din lommebok. 

Innredning av kjøkken;
Les mer.
Moderne og landlig stil på kjøkkenet;
Les mer.
Få bedre plass på kjøkkenet;
Les mer.
Hold orden på kjøkkenet;
Les mer.
Trygt for barna på kjøkkenet;
Les mer.
Planlegging av et nytt kjøkken;
Les mer.
Riktig møblering på kjøkkenet;
Les mer.
Fornyelse av kjøkken fra 70-tallet;
Les mer.
Ventilasjon
God ventilasjon er viktig på et kjøkken enten du har åpen kjøkkenløsning eller ei. Det reduserer matlukt og fettdannelse i rommet, som vil gi deg et enklere kjøkken å holde rent.
Gardiner 
Velg gardiner som passer din stil og som tar opp en farge fra f.eks. veggene og møblene i rommet.

Farger
Blått ble i gamle dager brukt på kjøkken for å holde fluer unna. Blått er fremdeles en populær farge på kjøkkenet. Den roer ned og gir konsentrasjon, noe som skaper en god stemning rundt matbordet. Har du lyst på andre farger, prøv deg toner innen grønt og gult. Har du et lite kjøkken er lyse fargetoner som dueblått og elfenbenhvitt ideelle farger som forstørrer rommet.

Belysning
God belysning er viktig får god trivsel samt gode arbeidsforhold på kjøkkenet. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på.

Lek med lys...
Har du lyst til å prøve ut forskjellige lyskilder i forskjellige rom, ta deg en tur til OSRAM´s internettsider. Her kan du leke deg med lys i rom du kan roter samt få gode tips til hvordan du skal utnytte lysets muligheter...
Belysningstips til kjøkkenet finner du her.

Tips
Slakterkroker festet til en stang er smart for å henge opp det du trenger ved kjøkkenbenken som f.eks. kurver, kopper, bakeformer, gryteunderlag, hvitløk, hyssing, sleiver etc.
Planter
Planter gir liv i et rom og skaper harmoni. Flere planter har også en rensende effekt på inneklimaet vårt. Det gjelder planter som eføy og krysantemum m.fl. Be om råd fra blomsterbutikken, neste gang du handler blomster og planter. Sjekk at alle planter ikke er giftige!
Feng Shui tips
Hvis mulig plasser komfyren slik at den vender mot øst eller sydøst. Det skaper gunstig energi for komfyr og vask. Står komfyren plassert i en annen retning, kan gjenstander av stål/metall og keramikk som er runde rette opp manglende harmoni. Komfyr og vask bør helst ikke stå helt inntil hverandre, men med en arbeidsbenk imellom.
Infotorg
  Interiørbutikker
  > Soul
 
> Bolina
.....................
 Interiørbøker
 
> Koselig
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
 
> Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  >
Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs
  
.....................
  
> Stilhistorie
 
 
 

Copyright 2011 © balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: NH Henningstad
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.