Kjellerstue
Kjellerstue er mer enn rom for lagring av utstyr. Her på nettstedet; www.balanse.com gir vi deg inspirasjoner til å se rommet med nye øyne. Kjellerstuen ekker flere funksjoner. Fra å være et oppbevaringssted for utstyr som sykkel og ski til å være et sted hvor du kan hygge deg med venner. Planlegg møblering utfra hvilke funksjoner rommet er tenkt til og hvor stort det er.  Stilen du velger er ditt personlige valg, enten du velger kjølig krom eller lun landlig stil med malte tremøbler og naturmaterialer. Kanskje du liker å blande litt fra flere stiler, med både designmøbler og loppemarkedfunn. Invester i interiørblader og interiørbøker eller ta en tur på biblioteket, der får du gode råd til å innrede hjemmet med både små og store budsjett.


 Kjellerstue kan bli en flott ekstra stue/oppholdsrom.

Opp-pussing av kjellerstue
Har du planer om å pusse opp kjellerstua, kanskje disse bildene er til inspirasjon? Eieren av denne kjellerstuen savnet en lys stue og med flere kvelders innsats ble resultatet en skikkelig fornyelse av kjellerstua. Fra å være en vanlig kjellerstue der alt er trehvitt og med hvite murvegger, ble resultatet en lys og trendy stue der hele familien på 4 med 2 ungdommer trives. Se alle bildene før og etter ved å klikke her.

Eieren har gjort følgende:
Forarbeid
- fjerne lamper og rydde unne møbler og gardiner
- tørke støv fra vegg og tak og vinduskarmer

Grunning
- tak og vegg er grunnet med heftgrunn
- salongbord er grunnet med heftgrunMaling
- tak og trevegg er malt 2 strøk med hvit Lady halvblank 40
- murvegg er malt med 2 strøk hvit murmaling
- ståldør er malt 2 strøk med hvit Bengalakk
- vinduskarmer er malt 2 strøk med hvit Lady blank 80
- salongbord er malt 2 strøk med hvit Lady blank 40  

Gulvet er vasket 2 ganger med faxelut og fikk igjen sitt lyse gråskjær.

Følgende er kjøpt inn:
- sofa i grått stoff med stålbein
- vegglamper med ståldetaljer
- orange puter og tepper fra Ikea
- orange blomsterpotte og grønn plante fra Ikea
- saueskinnsfell fra Ikea

Ny kjellerstue
Resultat er utrolig, fra en vanlig trehvit kjellerstue til en trendy hvit stue med følelse av lys og luft. De nye møblene passer perfekt inn i den nye stilen med deres rene og elegante design med detaljer som ben i stål gir et trendy uttrykk. Med fargerike detaljer i orange som puter, telys og tepper gir varme og livsglede i rommet. Spennende å se hva farger gjør i et rom. De kraftige trehvite panelbordene som før virket rustikke, er nå forvandlet til et elegant uttrykk. Den hvite fargen har gitt rommet mer romfølelse og større takhøyde fordi fargen hvit forstørrer. Eierne er meget fornøyd med oppussing av sin kjellerstue der både foreldre og ungdommene har fått en ny stue til felles glede. Med overnattingsgjester i helgene er det perfekt å ha en ekstra stue hvor ungdommene kan se TV og kose seg.

Valg av farge på vegg
Planlegger du å  male veggene i et eller flere rom i boligen din, er valg av farger ofte en vanskelige beslutning. Farger kan være med å forstørre eller minske et roms opplevelse.

Fargene påvirker oss hele døgnet og forandrer seg i takt med lyset. Velg farge i henhold til rommets plassering, dvs om rommet ligger mot nord, syd, øst eller vest. Et rom som ligger mot nord har kaldt lys og her vil varme toner passe inn. Et rom mot syd med varmt lys er fint med kalde fargetoner.

Lys fra vinduer og lamper påvirker opplevelsen av fargen i rommet. Skap en personlig stemning med riktig farge. Forskjellige rom krever forskjellige farger. Soverom er et rom for hvile og er best egnet med lys og duse farger for en rolig natt. Barnerom har ofte fargerike leker og tekstiler og her bør også veggene være rolige for å tone ned den fargerike verden til barnet. Arbeidsrom kan gjerne ha en sterk farge som gir inspirasjon til  kreativitet og konsentrasjon. Spisestue bør ha farge som gir en rolig matopplevelse, for eksempel grønntoner. Stue er for mange et allrom i kombinasjon med åpen kjøkkenløsning eller spisestue og dekker flere soner og funksjoner.

Et stort rom gir mulighet for variasjon av farger og materialer, et lite rom virker større med valg  lyse farger og materialvalg. Velg materiale på veggen som er i stil med resten av hjemmet, enten du velger tapet, panel eller en kombinasjon.

Panel gir et tidløst, lunt og elegant innemiljø. Trepanel er litt dyrere enn tapet, men gir deg flere bruksmuligheter. Malt trepanel er lett å vedlikeholde og lett å forandre enten du vil male over eller lasere. Smartpanel er en løsning mange velger. De finnes både ferdig malt i fargene eggehvit, Cafe Latte og Fransk Grå og umalte. Smartpanel kan brukes til både vegger og tak og sparer deg for tid og penger. De fleste byggevarekjeder fører Smartpanel. Med den nye malingsserien Jotun Sense kan du  male mijløvennlig og uten lukt og fri for løsemidler. Et smart valg i alle rom. Ved valg av tapet, velg tapet som passer rommet og den stil du har. Har du myke former velg gjerne motiv med blomster og blader. Har du en minimalistisk stil velg gjerne tapet med motiv med rette linjer. 

Hent gjerne opp farge fra tapeten på møbler eller andre vegger i rommet for å skape en helhet og god balanse. Velg farger som passer din personlighet, er du en aktiv person vil rolige farger roe deg ned og gi deg overskudd. Er du en rolig person, velg gjerne farger med rødtone som gir deg ekstra energi og overskudd. La fargen på veggen gi ro og balanse i rommet, og la detaljer som møbler, lamper, puter og tepper bli blikkfang i rommet og varier gjerne i tråd med årstidene.

Kilde/link:

www.vakrehjem.no

www.jotun.no

www.byggmakker.no
www.maxbo.no

Tips en venn om denne siden:
Til e-postadresse:

Din e-post adresse: 

Gulv
Valg av gulvmateriale er avhengig av hvilken stil du ønsker og ikke minst økonomi. Det finnes et stort utvalg av aktuelle gulvmaterialer som egner seg i en kjellerstue. Fliser med varmekabel er lettstelt og et dyrere alternativ enn andre gulvmaterialer. Parkett er lettstelt, tidløst og behagelig å gå på. Tregulv, laminat, kork og linoleum er gode alternativer og rimeligere enn parkett. Et gulv skal være pent å se på, godt å gå på, tåle fuktighet, været luktfri og isolere mot lyd.

Vegg
Veggene i en kjellerstue er en viktig del av entrèen ved siden av gulvet. Veggene gir rommet det uttrykk som du ønsker. Velg materiale på veggen som er i stil med resten av hjemmet, enten du velger tapet, panel eller en kombinasjon. Trepanel er litt dyrere enn tapet, men gir deg flere bruksmuligheter. Malt trepanel er lett å vedlikeholde og lett å forandre. Det er enkelt å henge opp bilder og gir rommet en lun atmosfære.

Innredning
Innredning av kjellerstuen er avhengig av familiesituasjonen. Har du barn, bør møblene være barnevennlige. Se etter solide møbler med runde hjørner/kanter for å hindre ulykker hjemme. Monter barnesikring på alle skap, skuffer og stikkontakter. Det sparer deg for mye stress og opprydding samt ulykker. Sjekk at alle planter ikke er giftige! For alle andre som ikke har barn, står man friere til å velge møbler og velge innredningsløsninger. Kjellerstuen blir benyttet til flere gjøremål og innredning bør tilpasses deretter. Velg fleksible løsninger som gjør at du kan endre litt på innredningen etter en stund.  God belysning er viktig får god trivsel og gir hyggelig inntrykk. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på.  Innred kjellerstuen i den stil som passer deg og din lommebok.
Gardiner 
Velg gardiner som passer din stil og som tar opp en farge fra f.eks. veggene og møblene i rommet. Noen ganger kan det være flott med store vinduer uten gardiner, hvis du ikke har innsyn. Gardinoppheng er en egen verden. Det finnes et stort utvalg av opphengsmuligheter. La deg inspirere av interiørblader og interiørforretninger ved valg av nye gardiner. I en liten kjellerstue med små vinduer, kan det være like fint å slippe inn det lyset som finnes, og utelate gardiner.

Farger
Velg farger i rommet ut fra hvilken retning rommet ligger. Bruk kompasset og se om rommet ligger mot nord, sør, øst eller vest. Rom mot nord er kjølige pga av lite sol. Rom mot syd er varme pga av mye sol. I kjølige rom passer det godt med varme farger og i varme rom med kjølige farger. Bruk farger bevisst til å skape den romfølelsen du trenger. Enten du trenger mer ro, aktivitet eller harmoni i livet ditt. Små rom kan gjøres større ved bruk av lyse farger. Velg farger som du liker og som tar vare på møbler og inventar i rommet. Til kjellerstue er det fint med fargetoner i lyse toner og la tekstiler bli fargeklatter i rommet.

Belysning
God belysning er viktig får god trivsel samt gjør det lett å finne frem i skap og skuff. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på. 
Tips
Oppbevaring av sko i hengeskap i stoff kan være en enkel og god løsning hvis rommet er lite og du ikke ønsker å sette inn et garderobeskap. Hengeskap finnes i flere farger og  gir et ryddig inntrykk i rommet. Gjør det gjennomført i hele rommet og velg en type oppbevaringssystem. System på ting rundt oss gjør det lettere å holde rommet ryddig og hyggelig.
Planter
Planter gir liv i et rom og skaper harmoni. Flere planter har også en rensende effekt på inneklimaet vårt. Det gjelder planter som eføy og krysantemum m.fl. Be om råd fra blomsterbutikken, neste gang du handler blomster og planter. Sjekk at alle planter ikke er giftige! Har du store rom, prøv store planter, de gir en spennende romfølelse.
Feng Shui tips
Bergkrystall er en vakker krystall som gir deg overblikk, harmoni og innsikt. Heng den i vinduet og lag lyset spre og rense energi i rommet. Eller sett en stor rosenkvarts med plass til telys inni på bordet som reduserer stråling fra mobiltelefon og TV samt PC.
Copyright 2011© balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: NH Henningstad
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.

Infotorg
  Interiørbutikker
 
.....................
 Interiørbøker
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
 
> Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  >
Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs
.
......................
  
> Stilhistorie