Juledagbok
Herlig med snø og juleforberedelser. Hvert år tenker vi, i år skal vi planlegge alt i god tid. Julens stress vil vi alle gjerne unngå. Så her har vi satt sammen vårt forslag til en stressfri juletid. Sett av tid til å nyte den stemningsfulle førjulstid.


Uke 46  Uke 47  Uke 48 Uke 49 Uke 50 Uke 51 Uke 52 Uke 53
Landlig jul
Er du glad i den landlige julestilen, da er kanskje bildet til høyre til inspirasjon for deg? Den landlige stilen kjennetegnes ved naturlige materialer som lin og bomull. Detaljer i sink og forskjellige treverk. Bildet til høyre viser langbord dekket med den nye løperen Snöa Band fra Ikea, sinkfat som egentlig er et blomsterfat fra Ikea fylt opp med røde kubbelys fra Ikea, engler i sink fra Gårdsbutikken Midtskog Gård, 
kongler, et stort fat laget av kvister fylt opp med røde epler og en sinkvannkanne fylt opp med røde roser. Stolene har fått nye puter av rødrutet stoff fra Ikea. Detaljer til den landlige stilen finner du hos Ikea, Home and Cottage og Kid samt hos de fleste interiørbutikker på nett som f.eks Creme og Wallas Verden.
Juletrender 
Advent og ventetiden før jul er en fin tid for å forberede julens aktiviteter og legge planer for hva som skal forberedes, bakes samt julegaver. Pynting av hjemmet ditt til jul er morsomt og en hyggelig tradisjon enten du pynter hjemmet ditt i klassisk rødt og hvitt, hvitt med sølv eller lilla og engler. Bildet til høyre passer fint inn i den landlige stilen og kommer fra Ikea.
Julens dekortrender følger motebildet, i år er ved siden av den tradisjonelle røde jul er nostalgisk jul med innslag av kuler i lilla og sølv samt halmstjerner eller ren hvit jul med detaljer i antikk sølv samt rådyr i forskjellige materialer trenden. Her er våre tips til julehjemmet:

Tradisjonell jul: røde og hvite lys, røde julestjerner, røde tulipaner, røde epler, røde kuler, kongler, rød eller grønn linduk med linservietter, røde puter, rødt ullteppe, røde lykter, rød filtduk, nisser, rød tyttebærkrans på døren, røde silkebånd, rød eller grønn dørmatte. 

Rustikk jul:
røde lys, røde julestjerner, røde epler, smijernslysestaker, grove og fargerike eller rutete linduker, julestjerner og dørkrans i halm, halmbukker, kongler, filtdekor, brune treboller, kurv, dekor elg, grove kvister,  lykter i smijern. Stemning av jul på landet.

Nostalgisk jul:
lys i sølv eller lilla, hvite blomster, lysestake i sølv, julepynt i antikk sølv, glass kuler, prismer, hvite blonder, glassjuletrær, primsekandelaber og lykter i sink.

Hvit jul:
hvite lys, hvite julestjerner, hvite tulipaner, hvite engler, hvite kuler,  hvite dekorjuletrær, hvit lineløper, hvite lysslynger og lykter i glass.

Uke 46
Julegaver og julekort
Har du lyst til å lage egne julegaver og julekort bør du starte nå. F.eks. hjemmelagede pickles og syltetøy. Julekort lager du nå, ta et morsomt bilde ute eller inne, eller klipp ut hjerter eller stjerner i filt og lim det på en farget kartong.
Uke 47
Julepynt
Nå er utvalget stort når det gjelder julepynt, enten du stikker innom ditt nærmeste kjøpesenter, Ikea, Plantasjen eller møbelhus. Enten du vil fylle hjemmet ditt med hjerter, stjerner, kuler, nisser eller halm som tema.
Jule- og nyttårsantrekk
Har du lyst på nytt antrekk til jul og nyttår? Vær rask nå og du kanskje kan fornye deg med en lekker ny topp til nyttårsaften? En ferdig sydd stakk er et rimelig juleantrekk, stikk innom din nærmeste husflidsforretning. Nå er alle magasinene fylt med gode tips.
Uke 48
Julepapir og julelys
Har du ønsker om spesielt gavepapir er tiden for å kjøpe det mens utvalget er størst. Eller kanskje du vil laget ditt eget med potettrykk? Det samme gjelder julelys. Nå er ennå utvalget stort, enten du vil ha en jul i rødt, grønt eller lilla.
Frisør
Trenger du eller dine time hos frisøren, vær rask å bestill dette nå.


Uke 49
Adventskalender
Selvlaget adventskalender er morsomt å lage, enten du strikker små sokker eller lager små pakker som du henger opp i en tråd fra f.eks. Ikea.
Julebaktsten i boks
Det er tid for lage julekaker. Du trenger jo ikke bake alle 7slagene, men velg ut dine favoritter og kos deg med de. Kanskje litt ekstra julebakst blir årets julegaver?
Juleøl
Selvbrygget juleøl er nydelig. Sett gjerne øl på flasker denne uken.

Uke 50
Adventspynt
Det er tid for å pynte huset for advent. Hent frem noe fra i fjor og kanskje du har lyst til å fornye litt? Pynt inngangsdøren med en grønn krans, julenek, heng opp en stjerne i vinduet og heng opp adventskalenderen. Pynt med lys, nisser og det du liker. Duftlys er en enkel og stemningsfyll måte å gi rommet julestemning.
Juleovernattingsgjester
Skal du ha overnattingsgjester i julen, sjekk ut sengetøy, ekstra senger, etc
Husk å sende julekort og julegaver denne uken!Uke 51
Jule- og nyttårsmaten
Kjøp inn ingrediensene til jule- og nyttårsmiddagene nå. Fyll opp fryseren og matskapet med det du trenger av råvarer. Trenger du å bestille mat, gjør det nå!
Julebesøk
Julen er tid  for å ta vare på familie og venner. Kanskje en liten romjulslunsj eller romjulsgløgg? Planlegg dato og send ut en liten invitasjon og velg gjerne motiv på invitasjonen som passer til ditt tema! Skal du reise bort i julen, pakk gjerne kofferten nå!
Uke 52
Til og fra lapper
Husk å kjøpe eller lage til og fra lapper til alle julegavene. Lag gjerne personlige til og fra lapper ved å klippe litt fra julegavepapiret og lim det på kortet. Enkelt og morsomt. Eller klipp ut små hjerter i filt eller gullpapir og lim det på lappen. Lag din vri som matcher gavepapiret, enten du velger rustikk, romantisk eller elegant stil.
Juletre
Det er tid for å gå ut og finne juletre, enten du velger furu, gran eller edelgran. Har du nerver til å vente til selve dagen, ja da kan gjøre gode priskupp!
Lille juleaften

Det er dagen før den store dagen! Pynt gjerne bordet i dag hvis du skal feire hjemme. Legg frem klærne for morgendagen. Er det noe du trenger til julemiddagen, er det ennå mulig å kjøpe dette.Uke 53
Selve juleaften
I år er juleaften torsdag den 24. desember! 
Her vår sjekkliste:
- virker juletrelysene?
- har du ekstra lyspærer?
- julemusikk?
- pynt juletreet, hvis du ikke rakk det lille julaften
- pynt bordet
- tid for å besøke kirken for å finne ro og den rette julestemningen

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god jul og godt nyttår!


 
  Interiørbutikker
  > Soul
  >
Bolina
 
> Marimekko
 
> Bjørnehiet
 
> Robert Tandberg
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
  > Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  > Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs    
.....................
  
> Stilhistorie
 
 Copyright 2015© balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: HENNINGSTAD
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.