Feng Shui
Navnet Feng Shui betyr ”vind og vann” og disse to ordene representerer harmoni og balanse. Det blir sagt at bruken av Feng Shui går så langt tilbake som til 6000 år siden. Det finnes mange gode bøker om Feng Shui i bokhandelen, spesielt bøkene fra Lillian Too. I Norge utdanner flere og flere interiørkonsulenter seg også innenfor Feng Shui. Grethe Berg Sæthre er kvinnen som startet opp Feng Shui i Norge. Få gode Feng Shui råd på hennes nettside og kanskje et Feng Shui kurs er noe for deg? Det beste og enkleste Feng Shui er å lufte godt i alle rom hver dag samt friske blomster og frukt gir god energi på 1-2-3. 

Feng Shui - krystall i vindu
Krystaller holder fast på de gode energiene som befinner seg i huset/rommet. Krystallene bremser også de energier som beveger seg i huset/rommet. Henges i vinduene, og gir nydelige regnbuefarger i rommet, noe som sprer god og positiv energi i huset. Bildet viser eksempel på vinduskrystall som du finner i vår nettshop her.  
Feng Shui - Salvie røkelse
Feng Shui Salvie røkelse blir brukt for å rense blant annet rom. Man kan rense seg selv, andre, et rom eller et redskap. For helbred av kropp og sinn, for visdom, klarhet, fjerner negative vibrasjoner og energier i et nytt hjem, beskyttelse. Smudging er en gammel renselses teknikk fra indianerne i Amerika. Teorien er at røyken trekker til seg negativ energi og tar den med seg. Man setter fyr på bunten og man gnir (herav ordet smudge) hendene i røyken og tar den over seg selv som om du vasker kroppen. Smudging virker rensende på det psykiske planet akkurat som et godt bad eller en oppfriskende dusj virker rensende på kroppen. Skal du rense et rom er det spesielt viktig å få røyken inn i hjørnene og bak dørene. Du kan for eksempel spre røyken med en stor fjær eller noe lignende. Vi anbefaler at du tenner på bunten med et stearinlys fordi det kan ta litt tid før den tar fyr. Blås ut ilden og la det røyke fra et brannsikkert sted. For å få den beste virkningen er det viktig at du er konsentrert og tror på virkningen av urtenes ånd! 
Bildet over viser eksempel på salvierøkelse som du finner i vår nettshop her.
Feng Shui tips  -  3 kinesiske lykkemynter
Feng Shui mynter er fantastiske velstands symboler og de representerer overflod. De er svært kraftfulle når det gjelder å oppnå hell og lykke fra både himmelen og jorden. Den firkantede åpningen i midten er jordens energi, mens sirkelen representerer kraften fra himmelen. I sammen skaper de rikdomskraft og kraften blir aktivert gjennom et rødt eller gull bånd. Ny og ung energi puster kjærlig liv til dem og omgjør dem til kraftfulle symboler på rikdom og velstand. Bruken av mynter kommer fra gamle tider da mynter ble brukt som amuletter som skulle beskytte mot sykdom, det onde eller negativ energi så vel som å tiltrekke seg rikdom. Slik kan du bruke myntene for å oppnå rikdom og velstand:
- Legg dem i lommeboken eller på skrivebordet og det vil tiltrekke seg penger.
- De kan også henges på telefonen, PC’en og i en skuff hvor du har pengesaker.
- Mange legger også myntene i bankboksen sin.
- Det er en ypperlig gave til noen man ønsker at det skal gå godt med økonomisk. 
Lykkemynter er lykkebringende gjenstander – et harmonisk samspill mellom fred, kjærlighet, penger og sunnhet. Foreningen av disse fire grunnpilarene danner fundamentet for et godt liv. Indre så vel som ytre rikdom økes på harmonisk vis og veen til par forhold, vennskap og menneskelige relasjoner generelt er fylt med kjærlighet og fred. Les mer her. Bildet over viser eksempel på mynter som du finner i vår nettshop her.
Feng Shui tips - Bergkrystall
Bergkrystall er en god healingstein. Bergkrystall gir deg overblikk, harmoni og innsikt.Bergkrystall gjør det lettere å motta informasjon fra både lærere, undervisere og healere. Gir deg mulighet til å utnytte dine talenter og muligheter fullt ut. 
Bildet til venstre viser eksempel på bergksytall som du finner i vår nettshop her.
Feng Shui - Buddha for kjærlighet
Buddha figur i gullfarge, 5 cm høy. Den Mediterende Buddha symboliserer kjærlighet. Han minner oss om at fred på jorden starter med fred i sinnet hos oss selv. Plasser Buddha i det rommet du mediterer eller på en hylle i ditt værelse for å berolige ditt sinn og for å vise deg perfekt indre ro. Bildet til høyre viser eksempel på buddha som du finner i vår nettshop her.
Feng Shui tips  -  Elefant
Elefanten er et symbol på styrke, klokskap, energi og god dømmekraft, alle de egenskaper en god og moralsk leder bør ha. Den tradisjonelle Feng Shui betydning av elefanten, er at den bringer mye hell og lykke til familiens overhode. Elefanten sies å være bærer av en ønskegivende juvel, så dens symbolske betydning i hjemmet, er at den oppfyller alle dine ønsker. Denne elefanten har en baby elefant i magen, dette symboliserer et sterkt lojalt familie sammenhold. Akkurat som det symboliserer elefantens beskyttende adfærd overfor sin unge.
Elefanten eller gjerne 2 elefanter bør stå ved hoveddøren, som et symbol på at godt hell og lykke allerede er kommet til hjemmet.
Bruk den som et beskyttende symbol hvis du har små barn. La den stå i barneværelset, og elefanten vil opptre som en skytsengel for barnet.
La den stå mot nord, da dette området representerer husets overhode. Det vil styrke familiesamholdet og harmonien i hjemmet.  Bildet til høyre viser eksempel på elefant som du finner i vår nettshop her.
Feng Shui - Skilpadde
Finn en glassbolle og legg noen steiner i denne. Fyll opp med vann, men bare så mye at de det ikke dekker alle steinene. På toppen av disse steinene plasserer du så skilpadden din! For å øke effekten av skilpadden kan du plassere den i det nordlige hjørnet i kontoret ditt eller la den sitte bak deg for å gi deg støtte.
Feng Shui tips- krystaller for gode energier
Krystaller holder fast på de gode energiene som befinner seg i huset. Krystallene bremser også de energier som beveger seg i huset. Henges i vinduene, og gir nydelige regnbuefarger i rommet, noe som sprer god og positiv energi i huset. Les mer her.
Feng Shui tips- romantikk og lykke
Ønsker du mer romantikk i livet ditt, har Feng Shui flere gode råd. Et par ender (mandarinender) enten på bilder eller figurer både pynter opp og styrker den romantiske energi. Plasser endene i det sørvestre hjørne av soverommet. Dette vil i følge Feng Shui styrke energi for romantikk og lykke. To ender er symbolet på kjærlighet, troskap og lykke. Andre Feng Shui tips er bruk av krystaller. Heng opp naturkrystaller i det sørvestre hjørne. Krystaller i solvendte vinduer i andre rom gir god energi i rommet.
Kilder: Feng Shui i praksis av Lillian Too.
Feng Shui tips  - God energi med vindspill
Navnet Feng Shui betyr ”vind og vann” og disse to ordene representerer harmoni og balanse. Det blir sagt at bruken av Feng Shui går så langt tilbake som til 6000 år siden. Den opprinnelige Feng Shui, det vil si måten å tenke og handle på, er ikke begrenset til kinesere, men de fleste gamle sivilisasjoner brukte en eller annen form for Feng Shui.  Feng Shui er basert på strømmen av energi eller ”chi” gjennom universet og dens påvirkning på vårt daglige liv. Gjennom kunnskapen om Feng Shui mener mennesker at de blir bedre i stand til å bli ett med naturen, deres omgivelser og deres dagligliv slik at det kan påvirke deres økonomiske situasjon, helse og følelser.  

Dette samspillet med naturen eller omgivelsene, skjer gjennom plassering av møbler eller andre ting i hjemmet og kontoret. Dersom ikke energien får flyte fritt eller korrekt så kan det skape disharmoni. Ved bruk av blant annet speil og krystaller forsøker en å balansere energien slik at man oppnår større glede, velbehag og produktivitet.

Yin og Yang er hjertet i Feng Shui og kinesisk filosofi. Det er kjernen i naturen der alt er i stadig bevegelse – fra det ene ytterpunktet til det andre for på den måten å kunne skape likevekt og universell balanse.

Yin og Yang symbolet. Det hvite står for det gode, mens det sorte for det onde. Den hvite prikken i det sorte betyr at det alltid er noe godt i det onde og omvendt for den sorte prikken. Vi kan illustrere forskjellen som kald - varm, mørk - lys, passiv - aktiv osv. Eksempelvis er halvparten av jordkloden alltid mørklagt mens den andre delen er i lyset av solen. 

Feng Shui brukes nå over det meste av verden – både i private hjem, men ikke minst når forretningsbygg, hoteller og lignende skal bygges og innredes.

Vindspill – symbol i Feng Shui 
Vindspill eller vindharper – som brukes over dører og vinduer, er et av de mest brukte Feng Shui hjelpemidler. De fungerer som budbringere som sender to vidunderlige budskap: Gleden og Lyset (via klangen) og Livet (den vinden som passerer gjennom vindspillets piper).
Vindspill over dører, på altaner og i hager er et signal til ubudne gjester om at huset eller leiligheten er bebodd.

Bildet over viser eksempel på et vindspill som du finner her. Finn roen med Feng Shui...
Finn roen med Feng Shui. Bildet til høyre viser et vakkert fat med sand og steiner samt en liten rive. La tankene vandre når du lager mønster i sanden. Fatet passer også til lys og røkelse. Dekorer gjerne med skjell fra sommerens turer. Fatet passer like godt på jobben som hjemme.  Reduser stress med å la tankene vandre mens du leker i sanden. 
Feng Shui tips  -  Velstandsfrosk
Den trebente frosken er en av de mest effektive velstandsforsterkerne når det gjelder symbolsk Feng Shui. Frosken brukes som fisken, som symbol på rikdom, penger, suksess og lykke. Man betrakter frosken som lykkebringer. 
Det er dessuten symbol på et langt liv. Man kan plassere frosken mange ulike steder i huset, men det er viktig at den ser innover, slik at den kan kaste rikdommen inn i huset. Frosken liker å stå i nærheten av en plante, men det er ikke noe krav.
Bildet over viser eksempel på velstandsfrosk som du finner i vår nettshop her.


 
  Interiørbutikker
  > Soul 
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
 
> Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  >
Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs
 
.....................
  
> Stilhistorie
 
 

Copyright 2011© balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: Johanna Jorde
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.