Entré
Entré er boligens første ansikt og skal ønske deg velkommen inn. Her på nettstedet; www.balanse.com gir vi deg inspirasjoner til å se rommet med nye øyne. Entréen dekker flere funksjoner. Fra å være et oppbevaringssted for klær og sko til å være et sted hvor du tar imot gjester. Planlegg møblering utfra hvilke funksjoner rommet er tenkt til og hvor stort det er. De fleste av oss drømmer nok om en deilig stor hall, men virkeligheten er en liten entré. Stilen du velger er ditt personlige valg, enten du velger kjølig krom eller lun landlig stil med malte tremøbler og naturmaterialer. Kanskje du liker å blande litt fra flere stiler, med både designmøbler og loppemarkedfunn. Invester i interiørblader og interiørbøker eller ta en tur på biblioteket, der får du gode råd til å innrede hjemmet med både små og store budsjett.


Foto: Pergo Skipsgulv eik
Entré er boligens første ansikt og skal ønske deg velkommen inn.

 

 

   
Entré
En gammel stol er flott blikkfang i en entré. Bildet kommer fra vårmagasinet til Lexington En god stol har flere funksjoner i entreen, den her kan man kan sette seg og ta av og på sko samt legge fra seg klær! De lyse fargene i interiøret med innslag av brunt treverk mot alt det hvite ble nydelig! Fargene brunt og hvitt gjør rommet rolig og harmonisk. Det samme gjør det fine ullteppet i duse bruntoner! Les mer her.
Vakkert hvitt skap
Et vakkert hvitt skap kan brukes i mange rom. Det hvite skapet på bildet til venstre passer like godt på soverommet, barnerommet, kjøkkenet, stue og entreen. Skapet er håndlag og er kommer fra det svenske snekkerfirmaet Dahlstrøm Torgner AS. De lager også vakre senger, spisestue, kjøkkenmøbler og entremøbler i samme nostalgiske stil. Helt perfekt for deg som liker den landlige stilen med romantisk og nostalgisk uttrykk.  Legg merke til de runde antikke ringene som håndtak. Sjekk de lekre gulvlistene bak skapet! De er litt av et blikkfang! Les mer om de vakre møblene her.
Hjelp fra interiørkonsulenten - 
inspirasjon til fornyelse av entré 

Har du planer om å fornye entreen, kanskje bildene fra denne leiligheten er til inspirasjon for deg? Eieren hadde før en lang og standard entré med trehvite møbler. Eierne ønsket seg en funksjonell og mindre smal entré. Ved hjelp av farger, belysning, speil og møbler fikk de fornyet entreen til en rimelig sum. Med et par kvelder innsats malte de garderobeskapet selv, samt tak og vegger.  Eierne ble godt fornøyd med sin lyse og moderne entré. 

Entreen var før en standard entre med et stort og praktisk trehvitt garderobeskap med glassdører. Følgende ble gjort:
- ytterdøren er malt hvit som gjør at entreen virker større.
- Eldre dørkhåndtak i messing er byttet ut med moderne dørhåndtak i børstet stål.
- garderobeskapet er malt hvitt og ble mindre ruvende.
- lav og smart benk i hvitt gir plass til luer og skjerf.
- fillerye med mønster som går på tvers gjør at entreen virker bredere
- speil over benken gir god romfølelse
- ekstra tak belysning med dimmer gir variert lyskilde i rommet
- vegg og tak er malt hvitt
- investert i hvitt lite og smart bord for å legge fra seg nøkler etc fra Bohus

Varm velkomst...
Entré er boligens første ansikt og skal ønske deg velkommen inn. Entréen dekker flere funksjoner. Fra å være et oppbevaringssted for klær og sko til å være et sted hvor du tar imot gjester. Er du glad i å strikke kan du designe dine personlige tøfler eller strikke varme sokker som du legger i en koselig kurv. Velg kurv eller eske i materialer og farger som passer din interiørstil. Har du rustikk stil velger du kurv i grove materialer, har du elegant stil velger du eske i eik og har du romantisk stil passer et nostalgisk sinkfat. En kurv med tøfler eller sokker gir en varm og lun velkomst til små og store gjester.  
Smarte tips til entreen
Entreen er boligens første ansikt og skal ønske deg velkommen inn. Entreen dekker flere funksjoner. Fra å være et oppbevaringssted for klær og sko til å være et sted hvor du tar imot gjester. Planlegg møblering ut fra hvilke funksjoner rommet er tenkt til og hvor stort det er. Stilen du velger er ditt personlige valg, enten du velger kjølig krom eller lun landlig stil med malte tremøbler og naturmaterialer. Kanskje du liker å blande litt fra flere stiler, med både designmøbler og loppemarkedfunn. Bildet til høyre og nedenfor viser en lys og funksjonell entree for en familie på fem med fargen grå som tema, der frostede skyvedører og fliser i grå skifer gir en elegant entree.
Elegant entre i grått
Velg materialer som passer rommet, lyse farger forstørrer og mørke farger minker romfølelsen. Bildene til venstre viser entre der en hel vegg er gjort til smart garderobe med skyvedører som gir god gulvplass. Skyvedører i frostet glass gir et rent uttrykk. Sammen med detaljer i stål og fliser i grå skifer er dette en elegant entree for en aktiv familie på fem. Downlights i børstet ståll gir en god lyskilde. Materialoversikt:Frostede skyvedører, bordlampe i børstet stål og kommode, alt fra Ikea.
Fornyelse av kommode
Eieren av denne gamle trehvite kommoden ønsket fornyelse av kommoden. En aktiv familie med behov for plass til votter og skjerf ønsket å beholde sin gamle kommode, men ønsket en ny farge. Entreen er malt i lysegrå med brunrøde lister som nå vil bli malt hvite for å matche den nye kommoden. Sort ramme er byttet ut med hvit ramme og hvit lampeskjerm med røde broderte blomster er byttet ut med hvit og grå stripete lampeskjerm. 
Dette trenger du før du går i gang:
- god pensel
- grunning - Heftgrunn fra Jotun
- ønsket maling - Lady halvblank 40 hvit fra Jotun
- slipepapir nr 120
- avispapir, tørkerull
- Whitesprit for å rense penselen
Fra trehvit til hvitt
Et lite rom virker større ved bruk av lyse farger. Så fra å fornye kommoden fra trehvit til hvitt ble den et lekkert blikkfang i entreen. Hvit farge gir fred og ro. Den symboliserer renhet og harmoni. Hvitt forstørrer og øker romfølelsen i små rom.

Grunning
Først har vi grunnet kommoden med heftgrønn. Deretter har vi gått over med slipepapir nr 120 for å fjerne tre som har reist seg. Dette gjøres også mellom 1. og 2. malerstrøk.

Maling
Etter grunningen og etter at du har slipt lett, er kommoden klar for 2 strøk eventuelt 3 strøk maling. Kommoden er nå forvandlet fra en kjedelig trehvit kommode til en trendy hvit litt shabby shic kommode.
Resultatet ble et rent og trendy inntrykk som eierne ble godt fornøyd med. Spar tid og penger, og forny dine møbler selv på 1-2-3!
Fornyelse av entré
Eierne av et hus fra 70-tallet pusser jevnlig opp rom for rom. Her har entreen fått ny farge fra grønt til kremhvitt. De trehvite dørlistene og gulvlistene er malt hvite. Mens veggene er malt kremhvite i fargen lys Toskana med vannbasert maling. Bildet til høyre viser en entré med grønn strietapet og trehvite lister. Gulvet har fin eikeparkett som ble lagt for et par år siden. Bildet helt til høyre viser en lys og harmonisk entre i hvitt, kremhvitt og trehvite detaljer som speil og kommode. 
Fra mørkt til lyst
Forandringene fra grønt til kremhvitt er stor. Før virket entreen trang og liten, nå gir den et lyst og luftig inntrykk. Ny plassering av bilder rundt speilet gav mer likevekt. Ny bordlampe med fot i messing matcher de gamle håndtakene på kommoden. En liten grønn brikke på kommoden tar igjen det grønne som er på gulvteppet. Eierne er fornøyd med den nye entreen og synes den gir et rolig og vennlig inntrykk før man kommer inn i stuen. Interiør i kremhvitt og lyse bruntoner gir en naturlig og avslappet innredninsstil.
6 innredningstips for entreen
1.
Lag en plan for hva du bør ha i entreen, rydd unna det du kan.
2.
Kanskje en spesialtegnet løsning er noe for din entré, prøv om kjøkkenmoduler passer inn, som ofte er billige. 
3. God belysning er viktig, spots kan være en god løsning.
4. Det er mye slitasje i en entré, så velg gjerne fliser med varmekabler.
5. Speil i helfigur er ypperlig for å gi inntrykk av en større entré.
6. Blomster/planter frisker opp og gir et hyggelig førsteinntrykk, velg potter som matcher en skål der du legger fra deg solbriller/nøkler.
(velg gjerne planter i silke, hvis du ikke har dagslys)


Tips en venn om denne siden:
Til e-postadresse:

Din e-post adresse: 

Gulv
Valg av gulvmateriale er avhengig av hvilken stil du ønsker og ikke minst økonomi. Det finnes et stort utvalg av aktuelle gulvmaterialer som egner seg i en entré. Fliser med varmekabel er lettstelt og et dyrere alternativ enn andre gulvmaterialer. Parkett er lettstelt, tidløst og behagelig å gå på. Tregulv, laminat, kork og linoleum er gode alternativer og rimeligere enn parkett. Et gulv skal være pent å se på, godt å gå på, tåle fuktighet, været luktfri og isolere mot lyd.

Vegg
Veggene i en entré er en viktig del av entrèen ved siden av gulvet. Veggene gir rommet det uttrykk som du ønsker. Velg materiale på veggen som er i stil med resten av hjemmet, enten du velger tapet, panel eller en kombinasjon. Trepanel er litt dyrere enn tapet, men gir deg flere bruksmuligheter. Malt trepanel er lett å vedlikeholde og lett å forandre. Det er enkelt å henge opp bilder og gir rommet en lun atmosfære.

Innredning
Innredning av entréen er avhengig av familiesituasjonen. Har du barn, bør møblene være barnevennlige. Se etter solide møbler med runde hjørner/kanter for å hindre ulykker hjemme. Monter barnesikring på alle skap, skuffer og stikkontakter. Det sparer deg for mye stress og opprydding samt ulykker. Sjekk at alle planter ikke er giftige! For alle andre som ikke har barn, står man friere til å velge møbler og velge innredningsløsninger. Entréen blir benyttet til flere gjøremål og innredning bør tilpasses deretter. Velg fleksible løsninger som gjør at du kan endre litt på innredningen etter en stund. Liten entré bør ha få møbler og en lang gang kan deles opp ved at du plasserer grønne planter og en stol. God belysning er viktig får god trivsel og gir hyggelig inntrykk. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på.  Innred entréen i den stil som passer deg og din lommebok.

Innredningsråd for entreen;
Les mer.
Gardiner 
Velg gardiner som passer din stil og som tar opp en farge fra f.eks. veggene og møblene i rommet. Noen ganger kan det være flott med store vinduer uten gardiner, hvis du ikke har innsyn. Gardinoppheng er en egen verden. Det finnes et stort utvalg av opphengsmuligheter. La deg inspirere av interiørblader og interiørforretninger ved valg av nye gardiner. I en liten entré med små vinduer, kan det være like fint å slippe inn det lyset som finnes, og utelate gardiner.

Farger
Velg farger i rommet ut fra hvilken retning rommet ligger. Bruk kompasset og se om rommet ligger mot nord, sør, øst eller vest. Rom mot nord er kjølige pga av lite sol. Rom mot syd er varme pga av mye sol. I kjølige rom passer det godt med varme farger og i varme rom med kjølige farger. Bruk farger bevisst til å skape den romfølelsen du trenger. Enten du trenger mer ro, aktivitet eller harmoni i livet ditt. Små rom kan gjøres større ved bruk av lyse farger. Velg farger som du liker og som tar vare på møbler og inventar i rommet. Til entréen er det fint med fargetoner i lyse toner hvis rommet er lite eller kraftige fargetoner hvis du du har en stor gang. La gjerne fargetonene fra entréen bli en rød tråd gjennom hele boligen.

Belysning
God belysning er viktig får god trivsel samt gjør det lett å finne frem i skap og skuff. Velg lamper i stil som passer resten av inventaret. Lamper trenger ikke være dyrt og er en enkel måte å fornye et rom på. 
Tips
Oppbevaring av sko i hengeskap i stoff kan være en enkel og god løsning hvis rommet er lite og du ikke ønsker å sette inn et garderobeskap. Hengeskap finnes i flere farger og  gir et ryddig inntrykk i rommet. Gjør det gjennomført i hele rommet og velg en type oppbevaringssystem. System på ting rundt oss gjør det lettere å holde rommet ryddig og hyggelig.
Planter
Planter gir liv i et rom og skaper harmoni. Flere planter har også en rensende effekt på inneklimaet vårt. Det gjelder planter som eføy og krysantemum m.fl. Be om råd fra blomsterbutikken, neste gang du handler blomster og planter. Sjekk at alle planter ikke er giftige! Har du store rom, prøv store planter, de gir en spennende romfølelse.
Feng Shui tips
Inngangsdør er en viktig del av et hus i følge Feng Shui. En opplyst inngangsdør gir et hyggelig inntrykk enn en inngangsdør som ligger i mørke. Pynt gjerne opp rundt døren med en urne med planter som gir et lunt og trivelig inntrykk. Navnskilt og dørklokke bør være lett å se. Fjern rot ved inngangspartiet, det gir fort et rotete inntrykk av ditt hjem. 
Copyright 2013© balanse | Kontakt oss  | Ansvarlig redaktør: NH Henningstad
Råd som søkes er på eget ansvar og vi holdes ikke ansvarlig for utfallet av dem.

Infotorg
  Interiørbutikker
 
.....................
 Interiørbøker
.....................
 Til salgs
  > Leilighet
  > Hus
  > Hytter
  > Eiendom
.....................
 
Til leie
  > Hus
 
> Hytter
............................
  >
Finansiering
  > På flyttefot?
  >
Boligkatalog
.....................
 
> Enøk
  > Sikkerhet
  > Lover og
  > regler
......................
  > Marked
  > Antikviteter
  > Messer 
  > Utstillinger
......................
  > Interiørkurs
.
......................
  
> Stilhistorie